Oda termostatını nasıl ve neye göre seçmeliyim?

Oda termostatı alırken neye göre karar veriyorsunuz?

     Yakın çevremizde oda termostatı kullanan kişilere sormak ilk akla gelenlerden biri. Memnun kullanıcılar tarafından hangi oda termostatı tavsiye ediliyorsa genellikle o ürünü alıyoruz. 
    Aslında buradaki memnuniyet göreceli bir kavramdır. Oysa evdeki yaşama şeklimize göre programlanabilir oda termostatı mı?, montaj durumuna göre kablosuz oda termostatı mı? almalı, oda termostatının hassasiyet derecesi nedir? gibi seçim kriterlerine göre alınması gereken teknik bir üründen söz ederken bunların tümünü değerlendirmek durumundayız.
    Alacağım oda termostatı, kablolu oda termostatı mı? olsun yoksa kablosuz oda termostatı mı? kullanmalıyım. Aynı marka ve model bir oda termostatı nın kablolu ve kablosuzunun tüm özellikleri ve işlevleri genellikle aynıdır. Bu açıdan bakıldığında aralarındaki tek fark biri kombi ile kablo vasıtasıyla haberleşirken kablosuz oda termostatı kombi ile wireless ya da kablosuz olarak radyo frekansı ile haberleşir. Eğer kombi ile oda termostatı bağlanacak oda arasında önceden kablo çekilmiş ise veya bu mesafe yakın ve kablolama açısından uygun ise kablolu oda termostatı kullanmak daha mantıklı gibi görünse de kablolu oda termostatı evinizin bir odasının duvarına sabitlenirken, kablosuz oda termostatı el kontrol ünitesini evin tüm odalarına götürmek mümkün olduğundan konfor açısından kablosuz oda termostatı tercih etmek daha doğru olacaktır.
      Kablosuz oda termostatını gündüz ve akşam saatlerinde yaşama mekanlarında kullanabilirken gece saatlerinde yatak odasında kullanabilir ve kombinize yatak odası sıcaklığına göre kumanda  edebilirsiniz. Örnek olarak oturma odasına monte edilmiş bir Kablolu oda termostatı ise gece siz yatak odasında uyurken oturma odasının sıcaklığına göre kombinize kumanda edecektir.
    Bütün bunları göz önünde bulundurarak oda termostatı almalıyız.

https://www.sattesisat.com/oda-termostati-9d9



















#sattesisat #kuşdemirmühendislik #kuşdemirdoğalgaz #odatermostatı #kablosuzodatermostatı #kabloluodatermostatı #kombi #doğalgaz

Yorumlar