Oda termostatı kullanmak tasarruf sağlar mı?

Oda termostatı kullanmak tasarruf sağlar mı?


     Oda Termostatının esas görevi ortam sıcaklığını istenen sıcaklıkta sabit kılmaktır. Örnek vermem gerekirse ortam sıcaklığı 22˚C derece isteniyorsa kombi mahalde 22˚C derece sıcaklığı yakaladığında çalışmayacak ve dinlenme moduna geçecektir.  Bu durumda kombiniz doğalgaz tüketmeyerek size her dinlenme modunda çalışmayarak para kazandıracaktır. Ayrıca Kombiniz daha az çalıştığı için kombi ömrü uzayacaktır. Sirkülasyon pompası, esanjör, çift yönlü vana ve daha birçok parçada ömrün uzamasına neden olacaktır. Elbette bu durum Uzun ve Kısa vadede Ağır servis masraflarından kurtulmanız anlamına geliyor.
     Sonuç olarak bu tasarruf yöntemi doğalgaz faturanızda kesinlikle bir düşüş sağlayacaktır. Hatta sektöre yıllarca emek vermiş ve katkıda bulunmuş Bir Makine Mühendisi olarak Faturanızda düşüş sağlayacak en akıllı yöntem olduğunu düşünmekteyim.
     Oda Termostatı size konfor ve rahatlık sunduğu gibi mükemmel bir ekonomi yapmanızı da sağlayacaktır. Ayrıca bu ekonomi Modülasyonları olmadan ucuz ve basit On – Off modellerle dahi yakalamanız mümkündür. Modülasyonlu oda termosttatı kullanmanız modülasyonlu kombiniz için daha ekonomik ve ucuz ısınma sağlar. Markası ne olursa olsun mutlaka oda termostatı kullanmanızı tavsiye ederiz.





Yorumlar